We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers!

18. Samenwerking De Meers – leefgroepwerking

Al meer dan 10 jaar is er een grote samenwerking tussen de sociale economie en de groendiensten van de lokale besturen. Het win-win-model: de sociale economie voert eenvoudige of gestandaardiseerde taken uit van een overbevraagde gemeentelijke dienst. Dit gaat bvb over onkruid wieden, maaibeheer, openbare netheid en zwerfvuil verwijderen. Hierdoor komt tijd vrij bij de lokale besturen om complexere taken aan te pakken.

Zou er ook een gelijkaardige samenwerking tot stand kunnen komen tussen de sociale economie en de zorgsector? Werkplus en woonzorgcentrum De Meers in Waregem startten op 1 september 2023 een proeftuin om een mogelijke samenwerking uit te testen.

Het takenpakket van de doelgroepmedewerkers valt onder de noemer van ‘leefgroepondersteuner’ en heeft tot doel de ondersteuning van het takenpakket van het zorgpersoneel.  Het takenpakket kan o.a. volgende omvatten: maaltijdbedeling, tafels dekken en afruimen, begeleiding van maaltijden, afwas, koffie bedeling, bedden opmaken, wasgoed plooien, post uitdelen, bewoners naar kapper/animatie brengen, activiteiten bewoners, rolstoelen reinigen, afval en linnengoed (niet limitatieve lijst).

Op 31 augustus eindigde deze proeftuin. Na een positieve evaluatie besliste het lokaal bestuur om de samenwerking verder te zetten en uitbreiding te onderzoeken. De 2 medewerkers Henk en Geert die deze opdracht het afgelopen jaar met voldoening uitvoerden, zijn alleszins super tevreden.

icon line
18. Samenwerking De Meers – leefgroepwerking

056 61 34 38 | info@werkplus.be

Over ons

Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem.
Werkplus wil begeleiding en opleiding bieden aan mensen met een arbeidshandicap of een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Dit met als minimale doelstelling de persoon te versterken als lid van de samenleving, en als maximale doelstelling de integratie in het normale arbeidscircuit.

Concreet betekent dit:

  1. Personen met arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden, opleiden en hun talenten verder doen ontwikkelen
  2. Zinvolle arbeid realiseren op maat van de medewerker in een marktconforme omgeving
  3. Een kwaliteitsvol eindproduct of dienstverlening afleveren binnen een klantgerichte aanpak
  4. Een circulaire, participatieve, sociaal-rechtvaardige organisatie uitbouwen gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen
  5. Een open samenwerking realiseren met andere sociale economie initiatieven en het normale arbeidscircuit