We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers!
25 jaar sociale werkplaats / 1. Opgericht op 27 september 1999

1. Opgericht op 27 september 1999

‘Sociale werkplaats – OCMW Waregem’ werd opgericht op 27 september 1999.

Het doel van de vereniging is het verschaffen van werk aan zeer moeilijk tot onbemiddelbare werkzoekenden in een beschermende omgeving, onder de vorm van een sociale werkplaats zoals beschreven in het decreet van de Vlaamse Regering dd 14/07/1998.

De oprichting werd beslist door de leden van de OCMW-raad met voorzitter Willy Vanherreweghe, Rik Soens, Hubert Coudyzer, Wim Bruyneel, Martine Caron, Mariette De Brauwer, Freddy Devos, Guy Van den Eynde, Christian Dewaele, Brigitte Taelman, Martine Deconinck en afgevaardigd schepen Georges Vantieghem. Deze werden voor het bestuur van de vereniging aangevuld met de ontvanger van het OCMW, Jozef Vandaele en het diensthoofd sociale dienst van het OCMW Marc Fourneau, samen met de vertegenwoordiger van de VDAB, Ignace Chanterie.

Het dagelijks bestuur werd waargenomen door voorzitter Willy Vanherreweghe en secretaris Marc Fourneau.

Wij danken van harte de pioniers die de basis gelegd hebben van wat Werkplus geworden is na 25 jaar: een collectief maatwerkbedrijf met 75 personeelsleden, een hoofdgebouw in de Windhoek met bijhorende magazijnen en een vloot van 15 voertuigen.

icon line
1. Opgericht op 27 september 1999

056 61 34 38 | info@werkplus.be

Over ons

Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem.
Werkplus wil begeleiding en opleiding bieden aan mensen met een arbeidshandicap of een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Dit met als minimale doelstelling de persoon te versterken als lid van de samenleving, en als maximale doelstelling de integratie in het normale arbeidscircuit.

Concreet betekent dit:

  1. Personen met arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden, opleiden en hun talenten verder doen ontwikkelen
  2. Zinvolle arbeid realiseren op maat van de medewerker in een marktconforme omgeving
  3. Een kwaliteitsvol eindproduct of dienstverlening afleveren binnen een klantgerichte aanpak
  4. Een circulaire, participatieve, sociaal-rechtvaardige organisatie uitbouwen gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen
  5. Een open samenwerking realiseren met andere sociale economie initiatieven en het normale arbeidscircuit