We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers!
25 jaar sociale werkplaats / 2. Retouche en strijk Pasklaar

2. Retouche en strijk Pasklaar

Hilde Berlaen, maatschappelijk werkster, was binnen het OCMW van Waregem verantwoordelijk voor de dienst ‘Pasklaar’. Pasklaar was een tewerkstellingsproject voor  langdurig werkloze vrouwen, waarbij op 2 april 1992 een retoucheatelier werd opgericht. Dit was gericht op opleiding en ervaring opdoen om door te stromen naar het reguliere circuit.

Binnen het project werd tenslotte een sociale werkplaats opgericht om dames aan de slag te helpen met een arbeidsovereenkomst (start op 27/09/1999). Later werd het strijken erbij genomen, omdat niet iedereen van de mensen die in aanmerking kwamen, konden naaien. Dit vond plaats in 2 ruimtes in het Pand, in de gebouwen eigendom van stad Waregem, waar vele openbare diensten doorheen de jaren werden gehuisvest, zoals VDAB en de belastingdienst.

Op 21 februari 2000 kwam Victoria Mikho in dienst. Victoria, afkomstig uit Frankrijk, volgde de liefde naar Waregem. Na de opvoeding van de 3 kinderen, wou ze graag aan de slag. Naast de cursussen Nederlands en computervaardigheden, kreeg Victoria een plaats in het strijkatelier. Bijna 25 jaar later is Victoria doorgegroeid naar één van de vaste onthaalmedewerkers. Telefonie, het beheer van de weesfietsen, 2de handsfietsen verkopen, fietsen verhuren, de strijkklanten helpen, … er zijn geen geheimen meer voor haar aan het onthaal. Het wordt in februari 2025 dus opnieuw groot feest!

icon line
2. Retouche en strijk Pasklaar

056 61 34 38 | info@werkplus.be

Over ons

Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem.
Werkplus wil begeleiding en opleiding bieden aan mensen met een arbeidshandicap of een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Dit met als minimale doelstelling de persoon te versterken als lid van de samenleving, en als maximale doelstelling de integratie in het normale arbeidscircuit.

Concreet betekent dit:

  1. Personen met arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden, opleiden en hun talenten verder doen ontwikkelen
  2. Zinvolle arbeid realiseren op maat van de medewerker in een marktconforme omgeving
  3. Een kwaliteitsvol eindproduct of dienstverlening afleveren binnen een klantgerichte aanpak
  4. Een circulaire, participatieve, sociaal-rechtvaardige organisatie uitbouwen gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen
  5. Een open samenwerking realiseren met andere sociale economie initiatieven en het normale arbeidscircuit