We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers!
25 jaar sociale werkplaats / 4. Caroline: 25 jaar dienst in de sociale werkplaats

4. Caroline: 25 jaar dienst in de sociale werkplaats

In 1999 kreeg Caroline Desmeytere de opdracht om in de nieuw opgerichte sociale werkplaats de retouche en strijkafdeling te begeleiden. Ze was al in 1991 in dienst gekomen bij het OCMW binnen het project Pasklaar. Ze heeft de werking in het Pand meegemaakt en een tijdelijke huisvesting in een kelder in het Kwastraatje. Ze herinnert zich alvast de nacht van de strijk, waar diverse Waregemse politici en leden van het bestuur aan de strijkplank hun beste strijkmoves bovenhaalden.

2003 was het jaar van de fusie tussen de strijkafdeling en een nieuwe afdeling: fietsatelier Veloods. De naam van de vzw werd Tandem gedoopt, toepasselijk met de 2 afdelingen. Een nieuwe locatie was dus nodig en dat werd een leegstaand fabrieksgebouw in de Oude Vijvestraat. Beide afdelingen werden fysiek gescheiden in het gebouw en de werking kende een vernieuwde start.

Op 1 oktober 2005 kwam Luz in dienst om Caroline te ondersteunen voor de uitbouw van het strijkatelier. Tot op vandaag zijn Caroline en Luz de tandem die de strijk en intussen ook de poetsafdeling van DCO Waregem leiden. Ze hebben de verhuis meegemaakt naar de nieuwbouw op de Windhoek 17, waar op vandaag nog steeds het strijkatelier actief is met 7 strijksters. Weliswaar officieel niet langer deel uitmakend van Werkplus vzw, maar behorend tot de grote familie sociale economie in Waregem. Trots op zulke toegewijde medewerkers!

Het strijkatelier in de Oude Vijvestraat

Het nieuwe strijkatelier op de Windhoek

icon line

056 61 34 38 | info@werkplus.be

Over ons

Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem.
Werkplus wil begeleiding en opleiding bieden aan mensen met een arbeidshandicap of een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Dit met als minimale doelstelling de persoon te versterken als lid van de samenleving, en als maximale doelstelling de integratie in het normale arbeidscircuit.

Concreet betekent dit:

  1. Personen met arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden, opleiden en hun talenten verder doen ontwikkelen
  2. Zinvolle arbeid realiseren op maat van de medewerker in een marktconforme omgeving
  3. Een kwaliteitsvol eindproduct of dienstverlening afleveren binnen een klantgerichte aanpak
  4. Een circulaire, participatieve, sociaal-rechtvaardige organisatie uitbouwen gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen
  5. Een open samenwerking realiseren met andere sociale economie initiatieven en het normale arbeidscircuit